دیاسپورای ارمنی یکی از قدیمیترین و تأثیرگذارترین جوامع مهاجر در جهان است که بهویژه در پی وقایع تلخ نسلکشی ارمنیها بین سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۳، پراکندگی گستردهای را تجربه کرد. این جامعه با پراکندگی در سراسر جهان، بهویژه در کشورهای ایالات متحده، فرانسه، روسیه، لبنان و ایران، توانسته است نقش مهمی در حفظ هویت فرهنگی و انتقال میراث تاریخی ارمنی ایفا کند. دیاسپورای ارمنی، با وجود دوری از سرزمین مادری، پیوندی قوی با ارمنستان حفظ کرده و در راستای حمایت از این کشور، به فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی گستردهای پرداخته است.
ایران و ارمنستان، دو کشوری که با تاریخهای به هم گره خورده و موقعیت استراتژیک خاص، همواره نقش مهمی در معادلات منطقهای داشتهاند. اما آیا این همسایگی در دنیای امروز بر پایه دوستی استوار است یا رقابت؟ در این ویدیو، همه ابعاد این روابط پیچیده و تأثیرات آن را بررسی میکنیم.
روابط جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان مبتنی بر ارتباط فرهنگی، سیاسی و تاریخی دیرینه دو کشور همسایه و اشتراک معنوی و فکری دو ملت استوار می باشد.
یک هیات تجاری و فناوری با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، معاونت علمی ریاست جمهوری توسط کارگزاری صادراتی سپنتا سلامت آیریک به کشور ارمنستان اعزام می شود.
مرکز پژوهشهای اتاق ایران با انتشار گزارش " گذرگاه زنگزور: پیامدهای آن بر موقعیت ژئواکونومیک ایران" به بررسی پیشینه تاریخی ایجاد این گذرگاه در سایه جنگهای ارمنستان و آذربایجان، نگاه تحلیلگران داخلی و خارجی در ایران به این گذرگاه و ژئوپلیتیک و ژئواکونومی آن با توجه به حجم مبادلات کشورهای پیرامونی میپردازد و در پایان نتیجهگیری و توصیههای سیاستگذاری ارائه می نماید. برخی از مهمترین نکات مطرح شده در این گزارش شامل موارد ذیل است.